Activiteiten

Activiteiten

Hier vindt u een overzicht van al de mogelijke activiteiten die er te beleven zijn in de Axarquia en de omgeving.

 

Andalusie heeft heel veel mogelijkheden voor uitstapjes en ontspanning.

Een betere vraag zou zijn: wat kan je niet doen in Andalusië? Deze streek heeft werkelijk alles te bieden. Voor de cultuurliefhebber, de natuurliefhebber en de sportliefhebber zijn er mogelijkheden te over.


 

Rondrit naar de steden


Het is een aanrader om met de auto rond te reizen in Andalusië. Of als je meer tijd hebt, met de fiets. Je vindt er immers de mooiste steden en daartussen ongelofelijke natuur. In elke stad is wel een attractie te vinden die sommigen als een wereldwonder omschrijven. Het Alhambra in Granada, de Grote Moskee of Mezquita in Córdoba, de middeleeuwse steegjes in Sevilla zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden. Andalusië is een streek die zich perfect leent voor een roadtrip van een week, al dan niet gecombineerd met een strandvakantie. Voor wie het Alhambra en de Mezquita al helemaal bezichtigd heeft en nog op zoek is naar meer, heeft beslist wel iets aan de niet-toeristische trekpleisters.


 

Genieten van de natuur


Als je meer een natuurmens bent moet je zeker één van de vele wandelroutes in deze regio zien te vinden. Bij elke toeristische dienst werden prachtige voettochten uitgestippeld langsheen de beschermde natuurparken, de Sierra Nevada, de moerasgebieden of de vulkanische woestijnen.


 

Op het strand liggen


De Costa del Sol is dan wel niet zo populair als de Costa Brava, maar dat heeft ook zo zijn charmes. Een dagje strandliggen mag er altijd wel bij zitten. Op bepaalde plaatsen worden ook dolfijnentrips georganiseerd. Het is niet gegarandeerd dat je er effectief dolfijnen gaat zien, maar je hebt toch een grote kans als je tegen zonsondergang gaat.


 

Sport en ontspanning


Wanneer je vakantie pas echt geslaagd is met wat actievere sport hoef je niet te panikeren. Het is in de Sierra Nevada bijvoorbeeld, verschiet niet, een echt skiparadijs. Daarnaast kan je ook paardrijden, fietsen, vissen of golfen. Als je meer houdt van spanning kan je je ook uitleven met onder meer speleologie of bergbeklimmen. Tafelen is een avondactiviteit in Andalusië en dat zal je allerminst storen. Vooral in visgerechten is de Andalusische keuken onovertroffen. Geniet ervan!